Publicat el Deixa un comentari

TORTELL DE REIS IMPERFECTUS

Tots els anys tanca les festes nadalenques i es corona com esmorzar, postres o berenar en totes les taules espanyoles, freqüentment, acompanyat d’una tassa de xocolata ben calenta. Com ja hauràs endevinat, es tracta de el tradicional tortell de Reis.
Tanca les festes de Nadal amb la tradicional recepta del tortell de Reis però en la seva versió sana i lleugera.

INGREDIENTS:

Fruita Imperfectus
• 270 gr. de farina de la Farinera la Segarra o d’espelta
• 13 gr. de llevat fresc
• 75 ml. de beguda vegetal (o llet)
• 1 ou M
• 1 mica de sal
• 50 gr. de sucre de coco
• ratlladura de 1/2 taronja
• 65 gr. d’oli d’oliva
• 1 culleradeta de vainilla
• Opcional: 1 culleradeta d’anís o aigua de tarongina
• Xarrop d’Atzavara
• Ametlla laminada, per empolvorar
• 200 ml. de nata muntada, per omplir.

ELABORACIÓ

1. Posarem la llet al microones durant uns segons, per temperar. En ella, esmicolem el llevat i la remenem amb una cullera, perquè es dilueixi completament.

2. Posem la farina al bol. Afegim també el sucre, la sal, la ratlladura de taronja i barregem una mica. A continuació, aboquem en els sòlids l’ou, la vainilla, l’oli, i la llet amb el llevat. També posarem ara l’anís o la tarongina si el fem servir.

3. Ara, comencem a amassar. La massa serà bastant enganxosa. Però, si observeu que està massa per a treballar-la, podeu afegir 10 gr. de farina més. Un cop la massa estigui llisa i homogènia, ens untem les mans d’oli i li donem forma de bola. Seguidament, la posem en un bol oliat, tapem amb film transparent, i deixem en un lloc sec i càlid durant unes 3 hores, o fins que veiem que dobla el seu volum.

4. Passat el temps, la traiem del bol i posem sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal. L’aixafem, formant un cercle ovalat, i li fem un forat al centre. Amb els dits, anirem fent gran aquest forat, com si formessin un oval de massa allargat. Tapem de nou amb film transparent, o un drap humit, i deixem doblar el volum de nou (unes 2 hores més).

5. Ara, escalfem el forn a 180ºC. Seguidament, vam pintar el tortell amb llet, o ou batut si ho volem més brillant, i empolvorem ametlla laminada per tota la superfície. Introduïm al forn durant 20 minuts, o fins que comenci a daurar-se.

6. Per omplir-lo, esperarem que refredi, un cop fora del forn. El tallem amb un ganivet de serra per la meitat i omplirem amb nata muntada (que podeu endolcir al gust). No oblideu la figureta amagada en ell!

7. El guardem refrigerat fins a consumir.

REELS RECEPTA TORTELL DE REIS

T’ha agradat la recepta? Deixa’ns un comentari!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *