Publicat el Deixa un comentari

Què és el turisme slow?

En aquest article desenvolupem una mica més el cinquè consell que donàvem en l’anterior article: 5 consells per a unes vacances més sostenibles. Ens sembla un tema molt interessant del qual cal agafar consciència i acostar-nos el màxim possible a aquesta nova tendència, per això el compartim amb vosaltres!

comida,lenta,slow,food

TURISME SLOW

Potser has sentit parlar de “slow food”, un moviment que es contraposa als valors i tendències del fast food per a gaudir d’una alimentació equilibrada que no es dugui a terme amb presses, sinó cuidant els detalls i treballant per a garantir la tradició, la naturalitat, la seguretat i, sobretot, la qualitat dels aliments.

comida,lenta,slow,food

Del que potser no has sentit parlar és del turisme lent, una “ramificació” del slow-food que pretén fer del turisme una veritable activitat de l’oci. Es tracta de gaudir de les teves vacances amb plena consciència del temps, parant-te en els llocs que més t’agraden una mica més del planificat, dialogant amb les persones que t’envolten en el nou entorn, cuidant el medi ambient i coneixent veritablement les cultures i tradicions.

Aquest nou tipus de turisme ha sorgit en els últims anys, en els quals les presses, les noves tecnologies o els mitjans de transport d’alta velocitat, ens desconcerten d’alguna manera la forma en què vivim el temps real. Així, podem recórrer milers de quilòmetres en tot just unes hores, comunicar-nos sense cap mena de problema amb gent que viu en l’altra punta del planeta, o assabentar-nos del que succeeix lluny de la teva llar en el mateix moment en que està ocorrent.

No obstant això, potser no estem tan acostumats a aquesta mena de vida com ens sembla. Organitza uns dies relaxats, en els quals potser visitis menys ciutats però les coneguis millor, i en els quals puguis deixar-te portar per noves experiències si estàs atent al que t’envolta. En realitat, el turisme lent rebutja la idea d’ “organització” i promou més aviat la del “coneixement”.

turismo,comida,lenta

Es tracta de no saber al detall tot el que visitaràs, sinó d’informar-se del lloc detingudament per a a partir d’aquí poder conèixer la realitat i la cultura del país de destinació. Gaudir de la música, o de la literatura del lloc pot ser tan important com conèixer tots els seus museus i catedrals.

Deixa’ns la teva opinió sobre aquesta tendència!?

Us desitgem unes felices vacances!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *