Publicat el Deixa un comentari

PASTÍS DE NADAL DE CARBASSA

Encara que durant aquestes festes de Nadal la ració de dolç la tenim coberta de sobres amb els nostres dolços tradicionals que no poden faltar en cap casa, també ens pot venir de gust preparar un pastís per lluir-nos amb els nostres convidats o per portar-la a una casa a la qual anem convidats . Per si aquest és el vostre cas, us he preparat un pastís nadalenca saludable, on no faltarà aquest toc que ens recordi el nadal.

INGREDIENTS

Pel pastís:

150g mascarpone
300g carabassa torrada100g dàtils
135g llet de coco
3 làmines de gelatina neutra

Per a la base:

50g anacards
2 cdas. cacau
60g dàtils
15g oli de coco

Per decorar:

50 gr. de xocolata negra
50 gr. de llet
Fruita fresca
ELABORACIÓ

1. Triturem els ingredients de la base en una picadora elèctrica.
2. Els posem en un motlle de 15 cm, desmuntable, folrat amb paper vegetal.
3. Pressionem perquè adquireixi la forma de el motlle i quedi compacte.
4. Hidratem les fulles de gelatina en aigua molt freda durant 10 minuts. Escalfem la meitat llet de coco al microones i dissolem la gelatina en ella. Barregem amb l’altra meitat perquè perdi temperatura. Deixem temperar.
5. Triturem la carabassa en el processador d’aliments al costat dels dàtils desossats. Afegim la llet amb la gelatina i barregem. Finalment, afegim el mascarpone i barregem amb cura.
6. Aboquem sobre la base del pastís i refrigerem un mínim de 4 hores.
7. Abans de servir, escalfem la llet al microones. Just abans que bulli, la traiem i aboquem sobre la xocolata trossejada. Deixem un parell de minuts i remenem perquè es funda de manera uniforme. Vam repartir sobre el pastís i decorem amb la fruita al gust

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *