Publicat el Deixa un comentari

NOODLES O FIDEUS ASIÀTICS AMB TIJA DE BRÒQUIL, CÚRCUMA I CEBA TENDRA

Crec que nostre superaliment favorit és el bròcoli. Se li atribueixen moltes propietats saludables, té poques calories, però és molt saciant i, a més, és molt versàtil en la cuina. Però cal recordar que no sols es mengen les “flors”!🥦

Els experts insisteixen a no tirar el tronc del bròcoli perquè aquesta part també és bo en nutrients i reforça el sistema immunològic. En concret, conté carbohidrats i proteïnes, té molta fibra i pocs greixos i és ric en vitamines B1, B2, B6, C, K, A, calci i ferro.

INGREDIENTS:

180 g Fideus noodles
1 Bròquil (la tija)
2 Ceba tendra fresca verda
1 Cúrcuma fresca mitjana o petita (arrel) o en pols.
2 Lima (una per a l’adob i una altra per servir)
30 ml Salsa de soja
5 ml Oli de sèsam o una altra varietat
10 ml Vinagre d’arròs o poma
10 ml Mantega de cacauet natural
Cacauets
Llavors de sèsam negre
Pebre negre mòlt
Sal

Creo que nuestro súperalimento favorito es el brócoli. Se le atribuyen muchas propiedades saludables, tiene pocas calorías pero es muy saciante y, además, es muy versátil en la cocina. ¡Pero hay que recordar que no solo se comen las “flores”!🥦

Los expertos insisten en no tirar el tronco del brócoli porque esta parte también es rico en nutrientes y refuerza el sistema inmunológico. En concreto, contiene carbohidratos y proteínas, tiene mucha fibra y pocas grasas y es rico en vitaminas B1, B2, B6, C, K, A, calcio y hierro.

INGREDIENTES:

180 g Fideos noodles
1 Brócoli (el tallo)
2 Cebolleta fresca verde
1 Cúrcuma fresca mediana o pequeña (raíz) o en polvo.
2 Lima (una para el aliño y otra para servir)
30 ml Salsa de soja
5 ml Aceite de sésamo u otra variedad
10 ml Vinagre de arroz o manzana
10 ml Mantequilla de cacahuete natural
Cacahuetes
Semillas de sésamo negro
Pimienta negra molida
Sal

1. Rentar la tija del bròquil, tallar la base fins a retirar la part més externa, verd, dura i fibrosa. Volem accedir al nucli més blanc i tendre de l’interior. Tallar en bastons d’uns 4-5 cm, prims.
2. Peleu la cúrcuma rentada i tallar també en bastons més fins. Retirar les fulles més externes de la tija de ceba tendra per usar els més tendres, rentar, assecar i picar a rodanxes finites.
3. Preparar l’amaniment batent bé tots els ingredients, provant i ajustant al gust i la textura. Farem servir el suc d’una llima, però si té poc suc podem emprar més quantitat o afegir llimona a la barreja.
4. Torrar lleugerament els cacauets i, si ho desitgem, també unes llavors sèsam negre o de rosella. O podem fer servir sèsam blanc, més corrent.
5. Posar a bullir abundant aigua amb una mica de sal i coure els fideus noodles com s’indica al paquet. Normalment cal deixar-los a l’aigua ja fora de foc, reposant uns 4 minuts. Escórrer immediatament i remenar amb una forquilla amb un rajolí d’oli perquè no es formin nusos gruixuts.
6. Barrejar els fideus amb tots els ingredients i una mica de salsa. Servir amb una mica més de ceba tendra, alguns trossets de la tija del bròquil, pastanaga i més cacauets, llima fresca i salsa a part, perquè cada comensal s’afegeixi al seu gust.

Esperem que us haja agradat la recepta! Deixa’ns un comentari!👇🥦

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *