Publicat el Deixa un comentari

Bye bye Tierra!!

Un informe de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) assenyala que, al pas que anem, tan sols queden 31 anys de vida en la Terra. És a dir, si seguim com fins ara, en 2050 el planeta serà inhabitable.

La mala qualitat de l’aire, la fosa de la capa de gel de l’Àrtic i l’expansió dels deserts són algunes de les causes que, segons l’ONU, causaran la mort de la humanitat. L’any 2050 seria la data “zero” marcada per l’organització.

Van ser consultats 250 especialistes

En l’estudi, titulat “Perspectives del medi ambient mundial” (GEO, per les seves sigles en anglès), l’ONU va consultar a 250 especialistes de diferents àrees i es va arribar a la conclusió que la temperatura del planeta anirà augmentant de 3 a 50 graus, fent-la finalment inhabitable.

L’informe al qual em refereixo va ser presentat recentment a Nairobi (Kenya), durant la IV Assemblea de les Nacions Unides per al Medi Ambient. Es tracta d’un extens estudi que va durar 6 anys i està conformat per gairebé 800 pàgines en les quals es detalla que, al pas que anem, s’aveïnen greus conseqüències.

La contaminació, l’augment de població, la reducció d’aigua potable, la falta de consciència ambiental i “la incapacitat constant per a adoptar mesures urgents està tenint repercussions negatives sostingudes i potencialment irreversibles sobre els recursos ambientals essencials i la salut humana”, es llegeix en l’informe.

Encara que en l’informe no parlen d’una destrucció total immediata de la humanitat, sí que albiren que l’ésser humà desenvoluparà resistència als antibiòtics, per la qual cosa hi haurà moltes morts.

Per a mitigar la catàstrofe, criden novament als governs a reduir els gasos contaminants de manera urgent i reduir dràsticament el consum de plàstic. Per a salvar el planeta hem de disminuir la nostra petjada ecològica en un 40%.

Bangkok Prep had students swim among plastic bottles to create awareness of plastic waste in oceans. (Photo by Wichan Charoenkiatpakul)

De no prendre mesures urgents, estem per destruir la nostra única llar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *