Publicat el Deixa un comentari

La importància del producte de temporada i els seus beneficis

Elegir producte de temporada és beneficiós per:

   1. La teva salut
   2. El medi ambient
   3. La teva butxaca

Gràcies a les globalització del comerç, noves tècniques i els sistemes de transport, avui en dia, disposem de TOTES les varietats de fruites i verdures a qualsevol època de l’any. Aquestes, però solen tenir un ocult al darrere que en aquest article pretenem desvetllar.

Ara bé, a l’època dels nostres avis era impensable poder pensar menjar una mandarina a l’estiu o carabassó a l’hivern.

Quan consumim fruites i hortalisses de temporada, les mengem quan es troben en el seu punt òptim de maduració. Els aliments de temporada tenen millors característiques organolèptiques, és a dir, millor gust, aroma i textura. A més, en haver estat recol·lectats en el moment idoni, presenten un contingut més elevat en vitamines i minerals. Com ja sabem, la naturalesa és sàvia i ens ofereix els aliments que necessitem a cada època de l’any: la fruita d’estiu, com la síndria, conté més aigua per hidratar-nos els dies de calor; i la d’hivern, com la mandarina, és rica en vitamina C que reforça el nostre sistema immunitari quan arriba el fred. Consumir aliments de temporada ens prepara l’organisme envers les condicions de l’entorn.

Resultat d'imatges de healthy

La tecnologia dins el sector alimentari ha avançat tant que, gràcies a productes químics amb acció fertilitzant, es pot provocar la creació i producció de certes fruites i verdures en unes condicions climàtiques que no són les idònies perquè sigui un creixement natural. Òbviament, aquests no tindran les mateixes qualitats ni nutrients d’un aliment que ha crescut naturalment.

Si vols tenir cura de la teva butxaca, busca producte de temporada. Quan no forcem el seu creixement com em parlat anteriorment, el que es fa és anar-los a buscar a l’altra punta del món. Això l’únic que promou és deixar una gran petjada ecòlogica, primerament perquè haurem de pagar un extra pel seu transport i camps on es cultiven. Tot això suposa: PAGAR A MÉS PREU! Més del que realment hauríem de pagar si fos de temporada.

Quant de més? Fins i tot pot arribar a pujar fins a 5 vegades més!!!

Resultat d'imatges de medi ambient

A mode de resum, aquests són els BENEFICIS més importants de consumir aliments de temporada:

 1. Mantenen les seves propietats nutritives intactes
 2. Mantenen les propietats organolèptiques molt millor: textura, olor i gust més intens
 3. Més saludables, ja que han crescut de forma NATURAL sense necessitat de productes químics, alteracions genètiques, ni laboratoris.
 4. Més econòmics, ja que és moment de màxima producció, i hi ha molta oferta. A més, no cal que vinguin de l’altra punta del món fet pel que no hem de pagar aquest transport.
 5. S’afavoreix la diversitat dels cultius, i tu com a consumidor, aprens a menjar més diversitat i et nodreixes d’aquesta.
 6. El fet de què no passi temps a cambres frigorífiques i que no s’apliquin pesticides afavoreix a la conservació del medi ambient.

CONSUMEIX DE TEMPORADA!!!!! Aquí et deixem una guia dels productes que hi ha a cada temporada i gaudeix de les seves propietats al màxim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *