Publicat el Deixa un comentari

GRANOLA SUPER CRUNCHY

Què pot ser millor que començar el dia amb un bol de iogurt/smoothie bowl i granola?

Gran part de l’equip Imperfectus esmorza aquesta MERAVELLA DOLÇA I SALUDABLE! Prepararem granola casolana, deliciosa i cruixent, amb l’avantatge de poder controlar al 100% els ingredients que porta i fer-la el més saludable possible!

La granola és una combinació de civada i fruits secs, a la qual se li pot afegir altres cereals, llavors i fins i tot fruites deshidratades, que es barreja amb mel o xarop d’atzavara, per a ser torrada al forn durant una mitja hora. Se sol consumir amb iogurt, smoothies, fruita fresa o simplement amb llet. Les propietats saludables dels seus ingredients l’han impulsat a l’Olimp dels esmorzars fit.

I és que ser fan de la granola és una cosa fàcil. El seu sabor dolç i torrat, juntament amb el crocant que proporciona l’enfornat, enganxen des del primer moment.

Aquí us deixem una recepta per a poder preparar aquesta meravella i poder guardar-la durant mesos per un simple i ràpid esmorzar. Ens encanta perquè aquesta recepta és:

SIMPLE
SALUDABLE
YUMMY
VEGÀ
SENSE SUCRES REFINATS
CRUIXENT
NUTRITIU

INGREDIENTS per a 12 racions

150 g de fruits secs sense sal variats (jo he utilitzat nous, ametlles, festucs)
350 g de flocs de civada
70 g de mel (hem anat reduint la quantitat de xarop d’atzavara o mel amb el temps i ara el fem amb uns 50g, és qüestió d’anar educant el paladar)
20 g d’oli de coco
50 g de Goji Berries
50 g de Llavors: des de sèsam a pipes de carabassa o gira-sol, o una combinació de les tres.
1 cullerada de vainilla líquida
1/2 tassa de xarop d’atzavara o mel
1 cullerada de canyella
1 polsim de sal

ELABORACIÓ:

En un bol es barreja la civada amb una tasseta d’oli de coco, la mel (o xarop d’atzavara), la canela, la sal i la vainilla líquida. S’escampa de manera homogènia en una safata i es torra al forn durant 20 minuts.
Afegir els fruits secs i tornar a enforar durant 5 minuts més.
Treure la safata del forn, afegir els fruits secs, les llavors, remoure una altra vegada els ingredients i tornar a enforar durant 5 minuts més.
Treure del forn, introduir el coco deshidratat, barrejar i enfornar uns 5 minuts més.
Al final afegir les baies de goji (important no enfornar) i deixar refredar.
Aguanta entre dues i tres setmanes perfectament en un recipient hermètic 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *