Publicat el Deixa un comentari

CARXOFES AL FORN AMB PARMESÀ

Quan arriba la tardor i comença el fred, arriba també el moment de les carxofes, unes hortalisses saboroses, amb moltes possibilitats a la cuina i, per descomptat, amb moltes propietats saludables per al nostre organisme.

La carxofa és bona per als problemes digestius i metabòlics, gràcies a la fibra soluble que aporta. Així, és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic. També és bona per les cefalees (mal de cap) i per controlar el colesterol, pels mucílags i també pels flavonoides, que a banda són antioxidants i estimulen el cor.

Aquests àcids, juntament amb la fibra, també són responsables de la reducció del colesterol, i disminueixen la pressió arterial i prevenen l’arteriosclerosi. La carxofa també redueix el nivell de sucre a la sang.

Després de saber totes aquestes increïbles propietats, us deixem una recepta fàcil, ràpida i òbviament super bona!

INGREDIENTS

4 carxofes
Oli de tòfona o oli d’oliva
1 all
Sal
Formatge parmesa

ELABORACIÓ

– Precalenta el forn a 180º
– Treu les últimes fulles de la carxofa, fins que vegis que són d’un color verd més fluix.
– Talla les carxofes per la meitat i renta-les amb aigua.
– Posa-les a la safata de forn.
– Ratlla un all per damunt les carxofes.
– Afegeix la sal i l’oli de tòfona.
– Ratlla el parmesà pel damunt.
– Enforna durant uns 35-40 min.

T’ha agradat la recepta? Fes-nos-ho saber en comentaris!👇

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *