Publicat el Deixa un comentari

CANELONS DE BRÒQUIL, ESPINACS, CARBASSÓ I PANSES

En la recepta d’avui aprofitarem algunes de les verdures de temporada que tenim a la caixa per a fer una recepta típica catalana: els canelons. Tot i que aquest plat gairebé només el mengem per nadal o pels festius més especials ja que la recepta original és bastant elaborada, avui us ensenyem a fer-la en no gaire més de 20min. Us proposem la versió de verdures ja que és el nostre àmbit de confiança i com que ens apassionen les receptes saludables em optat per una beixamel vegana en comptes de l’original. Ja sabeu que la nostra filosofía és L’APROFITAMENT així que si no teniu alguna verdura esmentada, adapteu la recepta amb la vostra opció preferida 🙂 Comencem.

Ingredients:

1 paquet de làmines de canelons precuinades
500g de bròquil Imperfectus
500g d’espinacs frescos Imperfectus
200g de carbassó Imperfectus
1 ceba petita
1 gra d’all
1 manat de panses
1 manat de pinyons o nous (si sou alèrgics als fruits secs, obvieu aquest ingredient)
Sal i pebre

Per la beixamel:

4 cullerades soperes d’AOVE
2 cullerades de farina d’espelta o integral
250ml de beguda de soja o ametlles
1 polsim de nou moscada
Sal i pebre

Elaboració:

Abans de començar a fer les verdures posarem les lamines dels canelons amb aigua calenta per a que es posin toves. Al ser precuinades ens estalviem molt de temps.
Mentre s’estoven, piquem la ceba i la posem en una paella amb un raig d’AOVE i a foc mig. La daurem una mica i passats 5min afegim l’all picat, el carbassó i el bròquil. Salpebrem. Ho saltejem tot durant 15min i seguidament posem els espinacs. Ho deixem 5min més i posem les panses i els fruits secs prèviament tallats. Retirem del foc.
Treiem les làmines de l’aigua calenta, les escurrim una mica per a treure l’excés d’aigua i les estirem sobre d’una font. Estenem les verdures a la part central, enrotllem fins a obtenir un caneló i els anem posant un al costat de l’altre. Quan els tinguem tots preparats, encenem el forn amb l’opció de grill i ens posem amb la beixamel.

Posem les cullerades d’AOVE a la paella i quan estigui una calent hi afegim la farina. Removem amb una varilla sense parar fins que obtinguem una pasta cremosa. Seguidament anem afegint la beguda vegetal sense parar de remoure i salpebrem. Quan veguem que es comença a espessir, posem el polsim de nou moscada i retirem del foc.
Tirem la beixamel per sobre dels canelons i, si ens agrada el formatge, en posem una mica per sobre i gratinem tot el conjunt dins al forn durant 5/10min. Servim els canelons als plats amb l’ajuda d’una espàtula i a disfrutar.

T’ha agradat la recepta? Fes-nos-ho saber en els comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *