Publicat el Deixa un comentari

5 consells per a unes vacances més sostenibles

Encara que enguany, segurament, seran una mica diferents a l’habitual, per a molts ja han arribat les esperades vacances. Aquestes setmanes són per a gaudir i recarregar piles, però a vegades aquesta relaxació fa que deixem una mica de costat els nostres hàbits saludables i no prestem tanta atenció a les petites accions sostenibles.

A Imperfectus sempre busquem que es segueixin bones pràctiques de millora constant en l’àmbit de sostenibilitat♻️. I durant les vacances també! Per això, hem fet una llista amb uns consells perquè pugueu marxar de vacances amb més coneixement en aquest aspecte i no perdeu l’oportunitat de contribuir al medi ambient en qualsevol lloc!
I aprofitem per a compartir-ho amb la nostra TRIBU!

Has sentit parlar del “slow food”? No et perdis l’últim consell!

TRANSPORT

Quan sigui possible, el sistema de transport públic és la millor opció (sempre amb les mesures preventives). Si per la ubicació del destí hem d’utilitzar un vehicle privat, és essencial conduir de manera eficient i aprofitar el nombre d’ocupants.
En petits desplaçaments podem optar per caminar o anar amb bici; a més de ser més sostenible, és una manera de conèixer millor l’entorn i mantenir un estil de vida saludable.

transporte,sostenible,vacaciones

ENTORN

No hi ha res més desagradable que banyar-se al mar i trobar-te que el que se t’ha embullat als peus no és una alga sinó una bossa de plàstic. O visitar un riu contaminat en el qual faci olor de podrit des del mirador.
Hem de deixar els espais visitats tal com els trobem, emportant-nos els residus que hàgim generat, però sense agafar elements naturals com petxines o nius perquè tenen una utilitat en la naturalesa.

contaminación,playa,cigarros

MATERIALS – RECICLATGE

De vacances també és important tenir en compte les tres “R”: reduir el nostre consum comprant de manera responsable i només el necessari, reutilitzar els materials per a donar-los nous usos i reciclar els objectes correctament. Amb una bona previsió, portant-nos la nostra pròpia ampolla i coberts, podrem reduir el plàstic d’un sol ús evitant productes d’un sol ús. Les bosses de roba no pesen ni ocupen lloc i ens estalviaran utilitzar bosses de plàstic. Recorda’t de posar-ne algunes en la teva maleta.

Com ja sabràs, el reciclatge no sols consisteix a dividir les escombraries en quatre: l’orgànic, els envasos, el paper amb el cartró i el vidre. També pots reciclar donant-li una utilitat enlloc de tirar tot el que tenim.

ALIMENTACIÓ

Segons dades del Ministeri d’Agricultura i Pesca, a l’estiu el desaprofitament alimentari augmenta un 11%. La principal causa són les altes temperatures que escurcen el temps d’estat òptim de productes frescos com les fruites i verdures, peixos, ous o llet.
Planificant els menús estalviarem comprar de més i evitarem malgastar el menjar.
Recorda que consumir productes locals i integrar-se en els seus costums és una excel·lent manera de conèixer altres entorns.

alimentación,desperdicio,vacaciones

TURISME LENT

Potser has sentit parlar de “slow food”, un moviment que es contraposa als valors i tendències del fast food per a gaudir d’una alimentació equilibrada que no es dugui a terme amb presses, sinó cuidant els detalls i treballant per a garantir la tradició, la naturalitat, la seguretat i, sobretot, la qualitat dels aliments.

Del que potser no has sentit parlar és del turisme lent, una “ramificació” del slow-food que pretén fer del turisme una veritable activitat de l’oci. Es tracta de gaudir de les teves vacances amb plena consciència del temps, parant-te en els llocs que més t’agraden una mica més del planificat, dialogant amb les persones que t’envolten en el nou entorn, cuidant el medi ambient i coneixent veritablement les cultures i tradicions.

turismo,lento

Vols saber més sobre aquest tema?

Us desitgem unes felices vacances! Deixa’ns la teva opinió sobre aquests consells als comentaris!?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *